reliëfstempel

Eindeloze stempelmogelijkheden in 3D

Met een reliëfstempel kan driedimensionaal reliëf (braille) op papier worden gezet – zonder enige moeite, snel en gemakkelijk. Het reliëf geeft uw documenten een bijzondere en exclusieve uitstraling. En er is nog een voordeel: het reliëf kan niet worden gekopieerd, dus het reliëfpapier is absoluut bestendig tegen vervalsing.

Dit feit maakt de embossingtool bijzonder populair bij notarissen en advocatenkantoren die de stempel gebruiken als zegelpers voor belangrijke documenten. Maar ook andere bedrijven en instanties gebruiken het in de dagelijkse praktijk voor de decoratie en vormgeving van belangrijke en/of bijzondere documenten. Natuurlijk kan de reliëfstempel ook privé in het dagelijks leven worden gebruikt. Het is ook geschikt voor verfraaiing en als decoratie of speciaal hoogtepunt voor documenten. Andere materialen van papier, zoals uitnodigingskaarten en boeken, kunnen ook worden versierd. Er zijn geen grenzen aan uw ideeën!

Welke ontwerpmogelijkheden zijn er

De reliëfstempel biedt bedrijven, overheden en particulieren eindeloze ontwerpmogelijkheden, aangezien er verschillende vormen (rond, vierkant, ovaal) en maten zijn en het motief en de tekst van de stempel individueel kunnen worden ontworpen. Tekst en motief kunnen ook gecombineerd worden, zodat de stempel bijvoorbeeld bestaat uit een logo en tekstinhoud. En maak je geen zorgen – het ontwerpen van de embossing-stempel is ongecompliceerd.

In de eerste stap wordt de juiste embossingpers, d.w.z. de vorm, grootte en aantal regels van de stempel, geselecteerd. Dan is het tijd om de stempel te ontwerpen.

Overigens hebben vooral creatieve geesten die hun documenten alleen met symbolen en initialen willen embosseren de online creator helemaal niet nodig. Want voor dit toepassingsgebied is er een embossing-tool voor monogrammen die u zelf kunt vervangen, waarmee de embossing-afbeelding keer op keer opnieuw kan worden ontworpen als de stemming u brengt. Door de veelzijdige vormgevingsmogelijkheden krijgt u altijd een individuele stempel die uw documenten en documenten bijzonder benadrukt.

Het gebruik van de stempel vereist niet veel kracht en omdat de 3D-opdruk direct in het papier wordt gedrukt, is er geen inkt nodig zoals bij conventionele stempels. Afhankelijk van het model kan een embossingtool papier met een gewicht van 120-180 gram ciseleren. U plaatst eenvoudig het bijbehorende document/schrift in de embossingtang en drukt deze vervolgens samen. De zogenaamde “embossing plates”, ook wel “Delrin plates” genoemd, laten een blijvende afdruk achter op het papier.

Als je wilt, kun je het reliëf benadrukken met een afwerkend zelfklevend label. Bijzonder exclusief zijn de kleuren goud en zilver. Trouwens: de Delrin-platen kunnen in veel embossingpersen worden uitgewisseld. Het zou dus mogelijk zijn om meerdere embossingplaten met verschillende ontwerpen te hebben. Indien nodig kunnen de platen eenvoudig worden verwisseld zonder dat er een extra tang nodig is.