Tuinmeubel

Implementeer de natuurlijke tuinstijl

Houten tuinmeubelen zijn ideaal voor de warme zomermaanden, omdat ze een breed scala aan mogelijkheden bieden om de buitenruimte uitnodigend te maken. De basis voor een gezellige buitenruimte bestaat meestal uit een groep stoelen of banken met een eettafel, want familie en vrienden vinden hier makkelijk ruimte. Er zijn ook tuinstoelen, relaxfauteuils of loungemeubels van hout, deze kunnen worden aangevuld met gekleurde zit- en ligkussens zodat ze jong en oud uitnodigen om te vertoeven.

Voor een harmonieus totaalbeeld is het ook aan te raden houten tuinmeubelen als set aan te schaffen, omdat dit de makkelijkste manier is om de buitenruimte modern en naadloos in te richten. Natuurlijk elegant – meubels met organische vormen voor tuin en terras

In deze elegante trend voor tuinmeubelen 2022 speelt natuurlijkheid een hoofdrol: materialen zoals hout, roestvrij staal, gaas of weerbestendig touw – oftewel gekleurde touwen en riemen die worden gebruikt op armleuningen of rugleuningen – behoren tot de favorieten van het seizoen! De hoogwaardige trendmaterialen komen dit jaar in de vorm van knusse maar toch gereduceerde tuinmeubelen.

Optische lichtheid en heldere lijnen kenmerken deze op de natuur geïnspireerde tuinmeubeltrend. De organische vormen van deze nieuwe generatie tuinmeubelen verspreiden pure harmonie en laten zich het beste combineren met moderne, rustige woonstijlen. Tinten van cappuccino en beige, crème en gedempt wit tot pistache en bosgroen geven deze eigentijdse stijl een elegante, natuurlijke toets.

Praktische tip: versier de tuin eenvoudig met elegantie

Harmonisch vormgegeven tuinmeubelen, zoals ovale fauteuils of banken met afgeronde hoeken, creëren het beeld van een Japanse Zen-tuin in de buitenruimte. De feelgoodfactor wordt nog verhoogd door bekleding en kussens in gedempte kleuren. Of het nu gaat om tafels, stoelen, fauteuils of tuinstoelen – alle meubels moeten op elkaar aansluiten om het juiste effect te bereiken. Deze stijl is dus niets voor liefhebbers van kleurrijke tuinmeubelen. Maar houd je meer van een strakke en toch gezellige uitstraling, dan is deze trend voor tuinmeubelen 2022 de juiste keuze.