Maastricht

Maastricht

Ben je al bezig met het plannen van je volgende korte vakantie, maar weet je nog niet waar je heen moet? Denk dan eens aan een stedentrip Maastricht, want deze levendige stad heeft veel te bieden. Maastricht is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Limburg en een van de oudste steden van Nederland. De stad is vooral populair bij studenten en biedt daarom niet alleen de historische bezienswaardigheden maar ook toffe bars, restaurants en cafés die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Maastricht.

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht ligt dicht bij de Duitse en Belgische grens en is daardoor snel te bereiken vanuit Duitsland. Er is veel te ontdekken in de kleine maar fijne stad. Onze tips laten je de mooiste Maastrichtse bezienswaardigheden zien die je zeker niet mag missen. Sint-Janskerk Johanneskerk Amsterdam aan het Vrijthof

Het Vrijthof in Maastricht is een van de bekendste pleinen in de oude binnenstad van Maastricht, waarop diverse bezienswaardigheden van de stad te vinden zijn, waaronder de Sint-Janskerk. De protestantse kerk stamt uit de 13e eeuw en is een absolute must-see tijdens je vakantie in Maastricht. De imposante rode kerktoren, die bijna 80 meter hoog is, biedt je het mooiste uitzicht van Maastricht. Waar wacht je dan nog op? Beklim de toren met zijn smalle wenteltrap en geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

Het museum aan het Vrijthof bevindt zich, net als de Sint-Janskerk, aan het beroemde Vrijthof in het centrum van Maastricht. Hier kom je meer te weten over hedendaags Maastricht, maar ook over de geschiedenis van de stad. Daarnaast zijn er altijd interessante tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Het museumcafé nodigt u ook uit om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van uw tijd met koffie en cake. Maastrichtse metro

Ben je niet bang voor de diepte en de duisternis, dan ben je bij Maastricht Underground aan het goede adres. Ontdek de stad vanuit een ander perspectief en neem deel aan een van de rondleidingen door de “onderwereld” van Maastricht. Samengevat betekent Maastricht Underground het gehele aanbod in Fort St. Pieter, een voormalig fort, zowel in de noordelijke grotten als in de grotten van Zonneberg, in de kazematten en in de ENCI-groeve. De tours kunnen individueel worden samengesteld en zijn een avontuur voor jong en oud.

Een ander populair en indrukwekkend museum in de stad is het Bonnefantenmuseum voor oude en hedendaagse kunst. Het werd opgericht in 1884 en is gevestigd in het bijzondere gebouw ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi. Een deel van de structuur doet op de een of andere manier denken aan een mix van watertoren, vuurtoren en UFO – het is volledig in het oog van de toeschouwer. Hetzelfde geldt voor de grote collectie kunstwerken van Italiaanse schilders uit de 14e en 15e eeuw en van Nederlandse kunstenaars uit de 16e en 17e eeuw. In het museum zijn ook veel kunstwerken uit de middeleeuwen te zien.

In de oudste gotische kerk van Nederland vind je een absoluut hoogtepunt van de stad: de boekwinkel in de Dominicaanse kerk. In de “heilige” bibliotheek vind je nu 20.000 boeken verdeeld over twee verdiepingen. In het leescafé kun je bladeren door de werken en genieten van een kopje thee of koffie. Leuk weetje: voordat de kerk werd omgebouwd tot boekhandel, mocht er ook een autoshow en een boksring plaatsvinden.

De stenen brug St. Servatius is vernoemd naar de eerste Maastrichtse bisschop, St. Servatius, en maakt indruk met zijn unieke architectuur. De voorloper van de karakteristieke structuur werd door de Romeinen gebouwd om beide oevers van de Maas met elkaar te verbinden. In de 13e eeuw stortte de voormalige brug in en moest deze worden herbouwd. De Sint Servaasbrug wordt beschouwd als de oudste brug van Nederland, hoewel deze nieuw is gebouwd.

De bekendste markt van de stad bevindt zich op het marktplein naast het indrukwekkende stadhuis. Elke woensdag en vrijdag wordt hier alles aangeboden wat je hartje begeert, van bloemen tot vlees en vis tot kleding. Op woensdag staan ​​er 200 en op vrijdag zelfs een indrukwekkende 300 stands op het marktplein. Ben je op een van beide dagen in de stad, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de grote markt.

En er is natuurlijk nog veel meer te zien in deze stad. We raden je wel aan om de kortingskaart van www.nappas.nl aan te schaffen, waarmee je korting kunt krijgen op diverse dagjes uit en evenementen.