Hond

Wat met kattenharen en hondenharen?

Het feit dat onze huisdieren steeds weer haren verliezen, kan ondanks intensieve verzorging niet worden vermeden. Dierenhaar kan door het hele huis worden gevonden, vooral tijdens het wisselen van vacht. Net als op de broek, shirt of jas. Natuurlijk hebben gestoffeerde meubels ook last van dierenhaar, omdat het graag aan textiel blijft plakken. Regelmatig schoonmaken van de aangetaste voorwerpen is absoluut noodzakelijk, want dierenhaar op de bank ziet er niet alleen onrein uit, maar zorgt er ook voor dat je al snel veel gezelschap hebt met je viervoeter op de bank. De nieuwe huurders zijn de ongewenste mijten, die zich bijzonder thuis voelen op dergelijk terrein. Om te voorkomen dat mijten binnendringen, presenteren we nu onze zes favoriete manieren om dierenhaar uit textiel te verwijderen.

1e tip: rubberen handschoenen

Neem een ​​effen rubberen handschoen uit de tuin of een wegwerphandschoen. Bevochtig het licht en wrijf het dierenhaar met cirkelvormige bewegingen heel licht van het textiel. Je kunt dan de resulterende haarbundels uit je handschoen plukken.

2e tip: Pluisborstel

Je rolt je bank gemakkelijk uit met behulp van een zelfklevende pluizenborstel. Verwijder indien nodig een deel van de plakstrip van de pluizenborstel en breng opnieuw aan. Als de tape niet sterk genoeg is om al het haar van huisdieren uit de bank te trekken, gebruik dan brede tape. Zet deze stuk voor stuk op en trek hem gemakkelijk weer van de bank.

3e tip: raamwisser

Heeft u een raamwisser met een rubberen rand? U kunt hier misbruik van maken door de raamwisser met dezelfde bewegingen op de bank aan te brengen als bij het schoonmaken van ramen en “er af te trekken”. Zo trek je het kromme dierenhaar uit het textiel en pluk je de resulterende haarrol gemakkelijk met je vingers eraf.

4e tip: stofzuiger

Heb je een stofzuiger met voldoende zuigkracht, dan stofzuig je ook gemakkelijk je bank om dierenharen te verwijderen. Er zijn nu speciale opzetborstels voor stofzuigers die zijn ontworpen om dierenhaar van textiel te verwijderen. De stofzuiger heeft als voordeel dat je tegelijkertijd ook het opgehoopte stof van je bekleding kunt verwijderen.

5e tip: nylonkousen

Waarom probeert u niet ook oude nylonkousen om dierenharen te verwijderen? Gooi je versleten en kapotte nylon kousen weg en gebruik ze om je bank schoon te maken. Nylon kousen hebben de (soms vervelende) eigenschap om bij de kleinste oneffenheden te blijven haken. Daarom blijft ook dierenharen aan de kousen hangen. Na gebruik de kousen samen met de ladders en dierenhaar gewoon weggooien.

6e tip: wasmachine of droger

Tegenwoordig zijn er veel wasmachines die een speciaal programma hebben voor het ontharen van huisdieren. Met dit programma verwijder je gemakkelijk dierenharen uit je kleding. Als je wasmachine geen extra programma heeft voor het ontharen van huisdieren, is het aan te raden om de harige kleding voor het reguliere wasprogramma in de droger te doen. Tijdens het droogproces worden de meeste haren verwijderd en kunnen ze vervolgens uit het pluisfilter worden verwijderd.

Vergeet niet

VErgeet niet, omdat de hond zo braaf was tijdens het opruimen, om een leuk hondenspeeltje voor hem of haar te kopen.